torsdag 26 september 2013

Muffins med vit choklad, hallon och marängsmörkräm


14 stycken

Muffins: 

4 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

100 g grovhackad vit choklad
2-3 hallon per muffins, frysta går bra

Sätt ugnen på 200°.

Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Slå på 1 dl mjölk och rör smeten slät.

Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner äggblandningen i smeten.

Rör sist ner den grovhackade chokladen i smeten. 

Klicka ut smeten i muffinsformar och tryck ner 2-3 hallon i varje muffins och grädda i 15-20 minuter. 

Låt muffinsens svalna helt. 



Marängsmörkräm: 
3 äggvitor (små ägg)
1 1/4 dl socker
125 g rumsvarmt, mjukt smör
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 dl lemoncurd

Vispa äggvita och socker över vattenbad tills det är 60°. Ta bunken från vattenbadet och vispa tills marängsmeten är helt kall (ca 15 minuter). Lägg i en klick smör åt gången och vispa ordentligt mellan varje klick. Vispa sist ner lemoncurden.

Smörkrämen skulle också kunna smaksättas med hallon. Ta då drygt 1,5 dl tinade hallon. Mosa dem och pressa dem genom en sil. Häll hallonsaften i marängsmörkrämen i stället för lemoncurden och vispa slätt.

Spritsa marängsmörkrämen på muffinsen och dekorera med något fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg