måndag 23 september 2013

Krämig hallon- och chokladsemifreddo

Glass i alla olika varianter brukar vara omtyckt - så också denna. 

Maränger:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker

Ostkräm:
1 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 burk mascarponeost, 250 g

Smaksättning:
75 g mjölkchoklad
2 dl  mosade hallon


Sätt ugnen på 100°.

Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills massan är blank och styv.

Klicka ut smeten till små toppar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills de känns torra och släpper pappret.

Ostkräm:
Vispa ägget, gulorna och sockret vitt och poröst. Vänd ner osten och rör smeten slät.

Bryt chokladen i tre delar. Vänd ner den smälta chokladen i den ena och hallonmoset i den andra, den tredje ska vara naturell.

Klicka ut smeterna varvat med hälften av marängerna i en 1-litersform klädd med plastfolie. Frys in.

Servera med maränger och färska hallon.

Recept från matmagasinets almanacka 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg