Glass i alla olika varianter brukar vara omtyckt - så också denna.
Maränger:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
Ostkräm:
1 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 burk mascarponeost, 250 g
Smaksättning:
75 g mjölkchoklad
2 dl mosade hallon
Sätt ugnen på 100°.
Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills massan är blank och styv.
Klicka ut smeten till små toppar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills de känns torra och släpper pappret.
Ostkräm:
Vispa ägget, gulorna och sockret vitt och poröst. Vänd ner osten och rör smeten slät.
Bryt chokladen i tre delar. Vänd ner den smälta chokladen i den ena och hallonmoset i den andra, den tredje ska vara naturell.
Klicka ut smeterna varvat med hälften av marängerna i en 1-litersform klädd med plastfolie. Frys in.
Servera med maränger och färska hallon.
Recept från matmagasinets almanacka 2013.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar