2 hg hasselnötter
4 hg hackad mjölkchoklad
2 1/3 msk neutral olja
3 1/2 msk florsocker
1 1/3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175°.
Rosta hasselnötterna på ett bakplåtspapper i ungefär 10-12 minuter.
Slå in nötterna i en kökshandduk och gnid handduken mot nötterna för att få bort så mycket skal som möjligt. Mixa nötterna i en matberedare tills det blivit en hasselnötspasta.
Tillsätt vaniljpulver, florsocker, kakao, salt och olja. Mixa allt igen.
Smält chokladen och låt den svalna något. Häll ned chokladen i hasselnötssmeten. Mixa allt till en slät smet.
Häll upp smeten i en glasburk med tätt lock.
Nutellan håller sig ca 2 veckor i rumstemperatur, 1 månad i kylen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta blev en saftig och god apelsinkaka. 1 hg smör 2 apelsiner 4,5 dl (280 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver 6 små ägg 4,5 dl (375 g) s...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar