måndag 10 augusti 2015
Vinbärscurd av vita vinbär
5 dl vita vinbär
1 dl vatten
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ordentligt. Sila av kärnor och skal.
Lägg "vinbärssaften" i en kastrull tillsammans med smör och 1 dl socker. Koka upp. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med vinbärskrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp i rena burkar (2 burkar). Låt svalna och sätt sen på lock. Förvara kallt. Hållbarhet ca 10-12 dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta blev en saftig och god apelsinkaka. 1 hg smör 2 apelsiner 4,5 dl (280 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver 6 små ägg 4,5 dl (375 g) s...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar