Recept från "min goda sida"
12-18 bitar
15 skivor kavring
40 g smält smör
4 dl crème fraiche (34%)
400 g philadelfiaost
150 g riven västerbottenost
4 gelatinblad
Kör brödskivor i en mixer till smulor, blanda med smält smör och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa ihop crème fraiche och philadelfiaost. Rör ner västerbottenost och smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatinbladen, lägg dom i en liten kastrull och smält på svag värme. Rör ner lite av ostsmeten i gelatinet, rör sen ner gelatinoströran i resten av oströran.
Häll smeten över kavringsbotten och stryk den slät. Ställ i kylen över natten.
Lossa formen försiktigt och skär upp kakan, använd gärna värmd kniv för att få slät snittyta.
Denna cheesecake passar bra på en buffé, gärna tillsammans med lax eller skaldjur eller som förrätt kanske med några räkor, lite lax och några små tomater.
måndag 10 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar