Pajdeg:
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning:
5 hg nötfärs
1 påse tacokrydda
1 lime
1 chili
1 gul lök
1 kvisttomat
4 dl creme frisch
150 g lagrad riven ost
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en mixer. Tryck ut degen i en pajform eller springform. Ställ kallt i ca 30 minuter. Förgrädda degen i 225 grader ca 10 minuter.
Börja med fyllningen: Stek färsen i en stekpanna med lite olja. Tillsätt tacokryddad tillsammans med vatten enligt instruktionerna på påsen.
Hacka chilin i mindre bitar och blanda med köttfärsen. Tillsätt rivet skal och saft från limefrukten. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg över tomatskivor.
Fortsätter ett lager creme fraiche och sist ett lager med riven ost.
Grädda pajen i 225 grader i ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar