fredag 11 oktober 2019
Päron i ugnen med aftereightchokladsås
4 portioner
4 päron
8 mm-tunna skivor smör
ca 1 msk råsocker
ca 1 tsk vaniljsocker
8 skivor after eight
1 dl vispgrädde
8 skivor after eight
vispad grädde till servering
Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem i en ugnsfast form. Hyvla över en tunn skiva smör. Strö över lite råsocker och vaniljsocker. Sätt in i ugnen i 180° varmluftsugn i 20-30 minuter. Känn efter så att päronen är lagom mjuka. Lägg 1 skiva after eight på varje päronhalva när du tar ut päronen ur ugnen. Låt svalna något.
Under tiden som päronen är i ugnen är det dags att göra chokladsåsen. Koka upp vispgrädden. Ta grädden från plattan och smält ner after eight-skivorna. Rör runt till en slät chokladsås.
Servera päronen ljumna tillsammans med chokladsåsen och den vispade grädden.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar