Perfekt att förbereda dagen innan maten ska serveras!
6 personer
8-9 hg oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör + 1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt
Dagen före servering: Sätt ugnen på 150 grader. Salt oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna. Lägg över på en plåt. Stick i en stektermometer i mitten av köttet. Stek tills köttet är minst 55 grader (rött kött), ca 35 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ i kylen.
Vid servering: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda över filén tills det täcker ovansidan och sidorna. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med stektermometer, innertemperaturen ska inte överstiga 55 grader). Skär upp vid servering.
söndag 29 maj 2011
Helstekt pepparfilé
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar