1 hg smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (70%)
Täcke:
100 g mjuk nougat
kokos
Smält smöret.
Vispa samman ägg och socker med en handvisp.
Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sen ner det varvat med smöret i ägg/socker-smeten.
Krossa chokladen och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 15-20 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och hyvla på ett lager med nougat. Strö över kokosflingor. Låt svalna och ställ in i kylen.
Servera gärna med färska bär och grädde eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar