3 dl mjöl
150 g margarin
2 msk vatten
2 mozzarellaostar á 125 g
2 msk pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zucchini (4 hg)
Arbeta ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.
Skiva mozzarellaostarna tunt och lägg ut skivorna i pajskalet.
Blanda pesto, ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över mozzarellan.
Hyvla till sist zucchinin över allt (hyvla med osthyvel). Gratinera pajen i 225 grader, ca 35 grader.
Gör gärna en "topping" av 10 körsbärstomater, halv kruka basilika, 1 msk olivolja och 1 tsk balsamvinäger och lägg i en hög i mitten av pajen vid servering.
Pajen passar bra till grillat, ihop med lufttorkad skinka eller på en buffé.
tisdag 31 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar