Deg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering:
ca 1 liter jordgubbar
1/2 dl röd vinbärsgelé
1 msk vatten
Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg som får vila svalt.
Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) med degen. Nagga botten och låt formen stå kallt i 20 minuter. Grädda strax under mitten i 175 grader ca 20 minuter.
Vispa grädde, crème fraiche och socker till en kräm. Rör ner äggulan. Bred ut krämen i pajskalet.
Täck ytan med jordgubbar. Smält gelén i vattnet på svag värme. Pensla den smälta gelén på jordgubbarna när gelén börjar stelna igen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
I Danmark kan man nästan alltid köpa guf som tillbehör till glassen! Här gör jag egen guf för första gången. Gott!!! Det blev inte så mycket...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar