Supergott som topping på exempelvis lite syrligare citronmuffins eller citronpaj.
330 g strösocker
100 g vatten
150 g äggvita
termometer
Koka upp 300 g socker i vattnet till 120-125 grader.
Börja vispa äggvitan och den andra mängden socker när sockerlagen är 110-115 grader.
Häll ner den kokande sockerlagen i den vispade vitan. Häll långsamt i en stråle med vispen på lägsta växeln.
Vispa snabbt i någon minut och därefter långsammare tills allt blivit kallt.
Sprits eller bred på muffinsen eller pajen.
Bränn slutligen med gasolbrännare, alternativt använd grillfunktionen på ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar