Deg:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör
1 ägg
Fyllning:
250 g skivade jordgubbar
3 dl gräddfil
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Fördela jordgubbarna ovanpå. Rör ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker. Häll blandningen över jordgubbarna. Grädda i 200 grader, 30-40 minuter.
Servera pajen kall. Dekorera gärna med jordgubbar och florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar