Världens enklaste tårta!!! Att marinera frukten är gott - men det är nästan lika gott att bara lägga på frukten som den är. Det är inte heller helt fel att servera tårtan med lite grädde till.
2 färdiga marängbottnar
250 g mascarpone
2 dl nutella
1 kiwi
1/2 mango
2 hg jordgubbar
ca 12 vindruvor
3-4 physalis
rivet limeskal
Limemarinad:
3 msk florsocker
saft från 1 lime
Lägg marängbottnarna på två uppläggningsfat. Blanda mascarponen och nutellan i en bunke. Skär den skalade kiwin och mangon i skivor. Dela jordgubbarna och vindruvorna i halvor.
Blanda florsocker och limesaft i en bunke. Lägg i frukten och låt marinera 10 minuter. Fördela chokladkrämen på marängbottnarna. Dekorera med frukten, några physalis och rivet limeskal
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar