Denna sallad passar lika bra som tillbehör till grillat som en enklare lunch eller kvällsmat.
4 portioner
1 liter jordgubbar
1-2 msk balsamvinäger
svartpeppar
1 ask ruccola
1 msk olivolja
125 g mjuk getost (chèvre)
1/2 dl mandelspån
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindra bitar. Blanda med balsamvinäger och svartpeppar i en stor skål. Låt dra i tio minuter. Tillsätt sköljda och torkade ruccolablad och lite salt. Blanda. Ringla över olivolja och rör om försiktigt. Lägg upp på fat. Ta bort eventuellt skal på osten och smula över innanmätet. Strö över mandelspån och lite extra peppar.
onsdag 4 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar