Detta är ett recept som det passar att både göra köttbullar och fiskbullar av. Bilden är på fiskbullar.
4 hg köttfärs alt. fiskfärs av vit fisk
1/2 lök
6 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt stå några minuter. Blanda ner de andra ingredienserna. Forma till "bullar" eller biffar. Jag brukar för det mesta göra ganska små platta biffar för det går snabbare att steka än "bullar". När de fått fin stekyta brukar jag lägga dem i en form och steka klart dem i några minuter i ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar