fredag 20 maj 2011
Kokosrulle med citronkräm
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är mycket saftig och god.
3 ägg
2,25 dl socker
3 dl kokos
3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
skal och saft av 1 citron
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kokos och potatismjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Baka ca 5 minuter, 250 grader. Vänd upp kakan på bakplåtspapper med lite strösocker på. Låt kallna.
Rör ihop alla ingredienserna till smörkrämen. Bred ut den över den helt avsvalnade kakan och rulla ihop till en rulltårta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
I Danmark kan man nästan alltid köpa guf som tillbehör till glassen! Här gör jag egen guf för första gången. Gott!!! Det blev inte så mycket...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar