fredag 19 augusti 2011
smördegsinbakad wienerkorv (korv i sovsäck a la Tina N.)
8 korvar
2 smördegsplattor (450 g)
16 ostskivor
frön av olika de slag
lite havssalt
ägg att pensla med
Kavla ut smördegsplattorna något och skär varje platta i 8 trianglar. Lägg på en ostskiva på varje triangel.
Dela varje korv i två bitar och rulla sen in den halva korven i smördegen.
Pensla med ägg och strö över frön och salt. Tillaga i ugn 225 grader, ca 7-8 minuter.
Servera gärna med hemmagjord ketchup!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Uppe eller nere i ugnen?
SvaraRaderaI mitten! Om ugnen inte har någon "mitten" så skulle jag hellre sätta i plåten i nedre delen av ugnen än för högt upp.
Radera