onsdag 19 oktober 2011
Kycklingspett
4 stora kycklingfiléer
salt
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
curry
"Marinad"
2 dl sweet chili
1 dl olja
2 vitlökklyftor
Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar (för att träs på spett). Krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Stek bitarna så att de får fin färg.
Blanda ihop sweet chili, olja och vitlök. Doppa kycklingbitarna i röran och trä sen upp dem på grillspett.
Tillaga spetten i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar