onsdag 19 oktober 2011
Kycklingspett
4 stora kycklingfiléer
salt
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
curry
"Marinad"
2 dl sweet chili
1 dl olja
2 vitlökklyftor
Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar (för att träs på spett). Krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Stek bitarna så att de får fin färg.
Blanda ihop sweet chili, olja och vitlök. Doppa kycklingbitarna i röran och trä sen upp dem på grillspett.
Tillaga spetten i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
ca 25 kakor 250 g smör 2 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 2,5 dl farinsocker 2 ägg 1 tsk bikarbonat 7 dl mjöl 1 tsk salt rivet ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar