tisdag 25 oktober 2011
Muffins med hallon och dumlekolor
ca 12 stycken ganska så stora muffins:
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon
1 dumlekola till varje muffins (ca 12 st)
Vispa ihop smör och socker. Tillsätt äggen och vispa lite till. Rör ner övriga ingredienser och klicka ut smeten i muffinsformar. Tryck ner frysta hallon (ca 3 i varje) och en dumlekola delad i fyra bitar. Grädda i 175 grader, 15-20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar