Nu har jag äntligen hittat ett bra recept på en enkel vaniljkräm som passar bra som tårtfyllning - har testat några andra som blivit halvbra innan. Denna var både enkel att göra och blev god. Jag hittade receptet på Bakverk och fikastunders blogg.
1 vaniljstång
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
2 gelatinblad
2 dl grädde
Lägg gelatinbladen i blöt i minst 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll i äggulor, mjölk, socker och potatismjöl. Värm blandningen och vispa under tiden tills krämen blivit tjock - den ska dock inte koka. Tänk på att krämen lätt bränns vid om man inte vispar hela tiden!!! Ställ krämen att svalna.
Vispa grädden och blanda ner i den avsvalnade/kalla krämen.
Receptet räcker till 1 lager fyllning i en normalstor tårta (24-26 cm i diameter).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar