5 hg sill (ca 6 filéer)
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
5 svartpepparkorn
3 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
2 lagerblad
1 rödlök
4 msk majonnäs
8 msk crème fraiche
100 g löjrom eller stenbitsrom
4 msk hackad dill
4 msk hackad gräslök
2 tsk grovmalen svartpeppar
Dag 1
Lägg filéerna i en skål och häll på ganska så mycket vatten. Låt stå kallt minst 18 timmar för urvattning. Byt vatten 1 gång.
Efter 18 timmar (eller dag 3)
Krossa pepparkornen i en mortel. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten, lagerblad och ättikssprit. Koka upp, rör om så att sockret läser sig och låt svalna.
Skiva rödlöken. Varva sillfiléerna och lök i en ren burk med tätslutande lock.
Häll på den avsvalnade lagen så att det täcker. Sätt på locket och ställ kallt i minst två dygn, gärna tre.
Dag 5 eller 6
Skär sillfiléerna i bitar.
Blanda majonnäs, crème fraiche, rom, dill, gräslök och svartpeppar. Blanda ner sillbitarna. Lägg i en burk. Nu är sillen klar att serveras!
torsdag 22 december 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar