God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling.
12 personer
1 liter penne kokas i 2 liter vatten, 1 msk salt och 2 msk olivolja. Spola av den kokta pastan med kallt vatten. Låt vattnet rinna av och blanda med såsen.
Sås:
2 dl créme fraiche
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 msk flytande honung
rivet skal och saft av 1 lime
2-3 msk hackad persilja
2-3 msk hackad dragon
1 liten finhackad purjolök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Blanda samman alla ingredienserna till såsen, blanda med pastan och låt stå kallt till nästa dag. Gör gärna lite extra sås till nästa dag om det blir torrt. Låt gärna pastasalladen stå framme ett tag innan servering. Den smakar bäst rumstempererad.
måndag 30 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar