måndag 30 maj 2011

Limepasta

God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling.

12 personer
1 liter penne kokas i 2 liter vatten, 1 msk salt och 2 msk olivolja. Spola av den kokta pastan med kallt vatten. Låt vattnet rinna av och blanda med såsen.

Sås:
2 dl créme fraiche
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 msk flytande honung
rivet skal och saft av 1 lime
2-3 msk hackad persilja
2-3 msk hackad dragon
1 liten finhackad purjolök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda samman alla ingredienserna till såsen, blanda med pastan och låt stå kallt till nästa dag. Gör gärna lite extra sås till nästa dag om det blir torrt. Låt gärna pastasalladen stå framme ett tag innan servering. Den smakar bäst rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg