Jordgubbar är alltid gott, särskilt med maräng till. Om man inte vill ha en så syrlig smak skulle man lika gärna kunna utesluta lemoncurden.
smör och mjöl till formen
4 äggvitor
1 krm salt
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vitvinsvinäger
2-3 dl vispgrädde
ca 1 dl lemoncurd
1 liter jordgubbar
Sätt ugnen på 150°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter och mjöla den noga.
Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med saltet. Tillsätt hälften av sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa sedan ner resten av sockret varvat med vaniljsocker och vitvinsvinäger. Fördela smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Höj värmen till 175° och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängen kallna.
Vispa grädden. Vispa ner lemoncurden. Lägg gräddkrämen på marängbotten. Lägg på jordgubbar och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar