100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ljus sirap
3 dl vetemjöl
ca 70 g daim
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap till en kladdig smet. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg.
Knåda in bitar av daim i degen.
Dela degen i två bitar. Forma avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite grann, men inte för mycket för de flyter ut under gräddningen.
Grädda längderna mitt i ugnen i 14-17 minuter. Skär dem i sneda snitt medan de är varma. Låt kakorna kallna på plåten.
tisdag 14 juli 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar