4 kycklingfilér i lagom storlek
1 röd chilifrukt
2 scharlottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk flytande smör- och rapsolja
1 tsk torkad rosmarin
2,5 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde + mjölk)
2 hg philadelfiaost
1/2 msk kycklingfond
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk sambal oelek, ev. lite mer om man vill ha det starkt
0,5 dl grovhackad persilja
Finhacka chili, scharlottenlök och vitlök. Bryn några minuter.
Smörj en form med flytande smör- och rapsolja. Strö över rosmarin. Lägg de brynta "grönsakerna" i ett tunt lager på botten av formen.
Krydda kycklingfiléerna och bryn dem så att de får fin färg. Lägg filéerna i formen.
Häll matlagningsgrädde, philadelfiaost och kycklingfond i stekpannan (OBS! ej rengjord ifrån stekningen). Låt koka upp och krydda med sambal oelek, vitpeppar och salt. Häll såsen i formen. Strö över hackad persilja. Gratinera tills kycklingen är 76 grader inuti (225 graders ugn).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar