Recept ifrån arla.se
Chokladsmet:
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
50 g smör
Knäcksmet:
100 g smält smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till knäcksmeten och chokladsmeten i var sin kastrull. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Blanda i övriga ingredienser till chokladsmeten i bunken.
Rör ner ingredienserna till knäcksmeten i det smälta smöret.
Häll chokladsmeten i formen och bred knäcksmeten ovanpå så att den täcker chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera vispad grädde eller vaniljglass till kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar