1 kg kycklingfiléer
1 limefrukt, rivet skal och saft
smör eller olja att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 dl creme fraiche
2 tsk kinesisk soja
2 msk honung
persilja att garnera med
Dela filéerna på längden och bryn dem tills de fått fin färg. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
Vispa ihop vatten, buljongtärning, soya, honung och lime i stekpannan och häll över kycklingen.
Låt småputtra under lock i 5-6 minuter. Garnera med persilja och servera med ris och en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar