1 kg kycklingfiléer
1 limefrukt, rivet skal och saft
smör eller olja att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 dl creme fraiche
2 tsk kinesisk soja
2 msk honung
persilja att garnera med
Dela filéerna på längden och bryn dem tills de fått fin färg. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
Vispa ihop vatten, buljongtärning, soya, honung och lime i stekpannan och häll över kycklingen.
Låt småputtra under lock i 5-6 minuter. Garnera med persilja och servera med ris och en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar