25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakningen
Smula jästen i en bunde och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg. Knåda den i ca 5 minuter
Låt degen jäsa i bunken täckt med bakduk i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är ungefär 1,5 cm tjocka.
Jäs till dubbel storlek under bakduk på en olja plåt med lite flingsalt i botten i ca 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt + ev. någon annan topping.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar