6 citroner
1 liter vatten
6 dl socker
Tvätta och "skrubba" först citronerna noga i varmt vatten om de inte är ekologiska!
Häll upp 1 liter vatten i en stor kastrull.
Skär citronerna i lite större bitar. Pressa ur lite saft ur citronbitarna och lägg sen hela citronbiten i vattnet. Låt allt koka upp.
Tillsätt sockret och låt koka i 3-4 minuter.
Ta kastrullen från plattan och sila bort alla citronbitar. Ställ saften i kylen.
Blanda saften med vatten (ca 50/50) vid servering. Servera iskallt med lite is i.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar