6 citroner
1 liter vatten
6 dl socker
Tvätta och "skrubba" först citronerna noga i varmt vatten om de inte är ekologiska!
Häll upp 1 liter vatten i en stor kastrull.
Skär citronerna i lite större bitar. Pressa ur lite saft ur citronbitarna och lägg sen hela citronbiten i vattnet. Låt allt koka upp.
Tillsätt sockret och låt koka i 3-4 minuter.
Ta kastrullen från plattan och sila bort alla citronbitar. Ställ saften i kylen.
Blanda saften med vatten (ca 50/50) vid servering. Servera iskallt med lite is i.
onsdag 18 juli 2018
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar