tisdag 15 mars 2011
Bakade rödbetor med getost och valnötter
1 kg färska rödbetor
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
150 g chèvre
1 dl valnötter
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och borsta rödbetorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme. Koka ihop balsamvinäger med sockret till hälften och låt kallna.
3. Låt rödbetorna svalna. Skala och skär i grova bitar. Lägg dem på ett stort fat och smula över getosten och valnötterna.
4. Ringla över balsamvinägern, garnera med hackad persilja och strö över lite flingsalt.
Detta recept hittade jag i icas Buffé nr 10/2009. I receptet står det att detta ska räcka till 6-8 personer om det serveras på en buffé. Själv har jag mest gjort detta till kvällsmat tillsammans med lite bröd. Då räcker det till max 4 personer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar