3-4 personer
4 - 5 hg fläskfilé
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 stor gul lök, finhackad
2 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk chilisås
1/2 msk worcestershiresauce
1/2 msk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
hackad persilja
Skär filén i tunna skivor och platta ut dem något.
Bryn dem hastigt i omgångar på båda sidor, salta och peppra.
Ta upp köttet ur pannan.
Fräs lökhacket i stekpannan utan att det tar färg.
Blanda créme fraiche, grädde och chilisås, worcestershiresouce, soya och vitlök.
Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter.
Lägg i köttet och rosépeppar i såsen, rör om och låt allt puttra i ca 5 minuter eller tills köttet är knappt rosa inuti. Smaka av. Strö över klippt persilja innan serveringen.
Hasselbackspotatis är gott att servera till.
Det går alldeles utmärkt att tillaga rätten dagen innan den ska serveras. Vänta då med att låta den puttra i 5 minuter - gör det istället precis innan maten ska serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar