1 gurka
tjock yoghurt
vitlök
salt
peppar
Skala och halvera gurkan på längden. Gröp ur det vattniga i mitten av gurkan. Riv det som är kvar av gurkan grovt och lägg på ett tjockt lager av hushållspapper. Salta och låt sedan dra till sig och vätska ur sig. "Torka" gärna gurkan genom att trycka med hushållspapper ovanifrån.
Blanda sen gurkan med ett par dl yoghurt - antingen turkisk/grekisk tjock yoghurt, eller vanlig naturell yoghurt som man först låter rinna av genom ett kaffefilter ett par timmar.
Salta och peppra och tillsätt pressad vitlök efter smak. Jag tycker att 2-3 klyftor är lagom.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar