Detta recept ger 18 små pajer.
Pajdeg:
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl lättkesella
Fyllning:
200 g strimlad grönkål
1 gul lök
1,5 dl lättkesella
2,5 dl mellangrädde
140 g ädelost
1,5 dl skållad sötmandel
1,5 msk honung
1. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i 18 små engångsaluminiumformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i ca 10 minuter mitt i ugnen.
3. Skala och finhacka löken. Fräs lök och grönkål i en stor stekpanna ca 15 minuter i 1 msk smör på medelvärme. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt svalna.
4. Vispa ihop ägg, kesella och grädde i en bunke. Krydda med 1/2 tsk salt och krm peppar.
5. Smula ädelosten och blanda med grönsaksfräset. Fördela detta i pajskalen.
6. Häll på äggstanningen försiktigt. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
7. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Tillsätt honungen och rör runt någon minut. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper, strö genast över 1,5 tsk flingsalt. Låt svalna helt.
8. Hacka handeln och strö över pajerna vid servering.
Pajerna kan frysar. Mandelhacket kan göras i god tid och förvaras i en lufttät burk.
Detta recept kommer ifrån Buffé nr 12/2012.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar