Detta är en mycket enkel och förhållandevis "luktfri" kötträtt - man behöver nämligen inte steka köttet innan det kokas.
1 stek (nöt eller vilt)
1 flaska lättöl
1 dl svart vinbärssaft
1 dl kinesisk soya
10 enbär
1/2 tsk svartpeppar
2 köttbuljongtärningar
1 stor gul lök
Blanda alla ingredienser utom köttet i en gryta. Lägg i steken och låt koka ca 1,5 - 2 timmar beroende på hur stor steken är. Ta upp steken. Sila såsen. Red sedan såsen med 2 dl vispgrädde och 5 msk mjöl. Låt koka ett par minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar