Denna rätt är inte direkt den smalaste..... men ändå ganska så god. Tänk på att denna rätt inte passar att frysa in som matlåda eller dylikt.
1-2 lökar
5 dl vatten + buljongtärning
ris till fyra personer
Kokas och läggs i botten av en ugnsform
8 skivor rökt skinka
1 burk sparris
Rullas ihop och läggs över riset.
1 1/2 dl vispad grädde
1/2 dl chilisås
1 dl majonnäs
1 dl riven ost
Blandas och hälls över riset och skinkan. Gratinera 15-20 minuter, 225 grader.
Receptet är till fyra personer. Det är dock små portioner, mer lämpade för kvällsmat än middag. Ibland när jag gör detta ökar jag framförallt skinkmängden något - då blir det lite mer mättande.
tisdag 8 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar