Dessa ostbakelser blev lite färskostliknande. De var väldigt goda till nybakat bröd.
4 personer
250 g ricotta
2 dl finriven parmesan
1 dl hackad basilika
2 äggulor
salt och svartpeppar
olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ricottan och den rivna osten med finhackad basilika. Rör ner en äggula i taget. Smaka av med salt och svartpeppar.
Pensla 2 små ugnsformar (t ex brûléeformar) med olivolja och fördela ricottasmeten i formarna. Baka mitt i ugnen i 45-50 minuter eller tills osten känns fast när man trycker försiktigt på den med fingret.
Ta ut formarna och låt dem svalna så de hinner sätt sig ordentligt. Lossa försiktigt ricottan från formarna med hjälp av en vass kniv som man sticker in försiktigt längs kanterna. Stjälp upp ricottan på ett fat. Man kan även servera ricottan direkt i formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar