Jag gillade denna pizza riktigt mycket - min man tyckte att något saknades, vilket det kanske gjorde.... Vi kom i alla fall fram till att det nog skulle ha passa väldigt bra med räkor eller kräftor på pizzan - får testa det näst gång.
Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2 - 6 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, salt och olivolja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i ca 10 minuter.
Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Fyllning:
250 g ricottaost
50 g parmesanost
250 g mozzarella
50 g pinjenötter
2-4 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk rosmarin
olivolja
flingsalt
svartpeppar
1-2 päron
Sätt ugnen på 250 grader.
Gör pizzadegen enligt instruktioner ovan.
Dela degen i 4 bitar (eller gör 8 minipizzor), kavla ut den tunt och bred på ett lager ricottaost. Skala och skiva päronet tunt och lägg på pizzan. Riv över parmesanost och lägg på skivad mozzarella och pinjenötter.
Skiva vitlöken tunt (eller pressa den) och finhacka rosmarinen. Strö vitlök och rosmarin över pizzan och ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar