torsdag 22 mars 2012

Parmesanknäcke

Just nu är jag svag för alla recept med parmesan och kunde inte låta bli att testa dessa. Det blev gott, men kanske inte riktigt lika gott som annat knäckebröd jag gjort - fast det beror nog på vad man ska ha dem till. Om jag skulle göra en italiensk buffé av något slag så skulle dessa passa utmärkt. 



1 dl vatten
100 g grahamsmjöl
90 g vetemjöl
100 g rågsurdet
1/2 tsk salt
50 g finriven parmesanost

Topping:
hyvlad parmesanost
flingsalt

Blanda alla ingredienserna och låt degen vila i 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar och kavla ut tunt. Skär små fyrkanter med en sporre och lägg på en plåt. Nagga bitarna och hyvla parmesanost på varje bit, strö sedan på flingsalt.

Grädda i 250 grader några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg