onsdag 1 januari 2014

Björnbärspaj med toscafyllning




Recept ifrån tidningen Isabellas 4/2011.

Mördeg:
125 g smör
180 g vetemjöl
40 g socker
2 msk vatten

Toscafyllning:
75 g smör
75 g socker
1-2 msk vetemjöl
75 g skalade och hackade mandlar
1 tsk vaniljsocker

200 g björnbär
1/2 msk potatismjöl

Mördeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker och arbeta in vattnet i degen. Tryck ut degen i en smord pajform (24 cm) och ställ den i kylskåpet 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda den i 10-12 minuter.

Tosca: Blanda smör, socker, mjöl och mandel i en kastrull. Koka blandningen i ett par minuter under ständig omrörning. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Blanda björnbären med potatismjöl och fördela bären på pajbottnen. Fördela därefter toscasmeten över bären och grädda pajen i ugnen ca 20 minuter.

Låt pajen svalna något och servera med vispgrädde eller crème fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg