onsdag 1 januari 2014
Björnbärspaj med toscafyllning
Recept ifrån tidningen Isabellas 4/2011.
Mördeg:
125 g smör
180 g vetemjöl
40 g socker
2 msk vatten
Toscafyllning:
75 g smör
75 g socker
1-2 msk vetemjöl
75 g skalade och hackade mandlar
1 tsk vaniljsocker
200 g björnbär
1/2 msk potatismjöl
Mördeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker och arbeta in vattnet i degen. Tryck ut degen i en smord pajform (24 cm) och ställ den i kylskåpet 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda den i 10-12 minuter.
Tosca: Blanda smör, socker, mjöl och mandel i en kastrull. Koka blandningen i ett par minuter under ständig omrörning. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Blanda björnbären med potatismjöl och fördela bären på pajbottnen. Fördela därefter toscasmeten över bären och grädda pajen i ugnen ca 20 minuter.
Låt pajen svalna något och servera med vispgrädde eller crème fraiche.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar