God sås som passar bra att servera till kött.
1/2 msk nykrossad peppar (grön-, rosé- och svartpeppar)
2 msk smör
2,5 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
3/4 köttbuljongtärning
1 tsk balsamvinäger
en nypa socker
lite salt
ev. lite steksky om man stekt kött brevid
Bryn krossad peppar i smöret. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka en liten stund.
onsdag 1 januari 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar