Den här tårtbotten blev precis så hög och luftig som man vill att den ska vara!
6 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2,5 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg och strösocker till ett pösigt skum.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en bunke. Rör ner blandningen i äggskummet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Prova med en sticka att den är torr.
Recept ifrån Matmagasinet, 7/2013.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar