Ytterligare ett recept ifrån senaste numret av Elle mat och vin.....
3 kycklingfiléer
1 äggula
1/2 rödlök
3 msk matlagningsgrädde
salt och peppar
Kör kycklingfiléerna till en slät färs i matberedare eller mixer. Blanda sen med de andra ingredienserna. Forma till kycklingburgare och stek/grilla tills de fått en fin yta och är klar inuti. Det går alldeles utmärkt att steka/grilla burgarna i god tid innan de ska serveras och sen värma dem/steka klart dem i ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar