175 g margarin
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
2-3 bananer
2-3 äggvitor
3/4 dl socker
Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna och blanda med margarinet till en pajdeg som trycks ut i en pajform.
Mosa bananerna och bred ut över pajskalet. Vispa äggvitorna hårt. Blanda ner sockret och vispa återigen tills dess att marängen är "hård". Bred eller spritsa marängen över pajen och grädda i 175 grader 30 minuter - de första 10-15 minuterna längst ner i ugnen, sen flyttas pajen upp till mitten av ugnen. Täck ev. med folie om den börjar få för mycket färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar