tisdag 5 april 2011
Kräftgryta
Denna gryta är mycket lätt att göra och passar lika bra till en god kalasmiddag som en lite matigare kvällsmat.
2-3 portioner
8-10 kokta havskräftor, (kräftor på burk fungerar också, men det blir inte lika gott....)
2 gula lökar
2 msk margarin
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vatten eller vin
1/2 dl ketchup
1 tsk senap
1 burk crème fraiche
1/2 dl hackad dill
Rensa kräftorna, skala och hacka löken. Fräs löken och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vin, ketchup och senap. Rör ner crème fraiche. Låt koka upp. Blanda ner kräftköttet. Servera med ris och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar