4 portioner
6 hg fläskfilé
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
2 msk grovhackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
125 g mozzarella
Sås:
2,5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1,5 dl rött matlagningsvin
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
maizena
Bryn filén och krydda med salt och peppar.
Stek klart den i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och champinjoner. Stek champinjonerna i smör och blanda med vitlök, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat. Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.
Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt sjuda i ca 5 minuter. Red av såsen med maizena.
Sätt in fatet i ugnen i 225 grader i 15 minuter eller tills osten smält. Servera gärna med klyftpotatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar