tisdag 26 april 2011

Fläskfilé med mozzarella

4 portioner

6 hg fläskfilé
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
2 msk grovhackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
125 g mozzarella

Sås:
2,5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1,5 dl rött matlagningsvin
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
maizena

Bryn filén och krydda med salt och peppar.

Stek klart den i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Rulla in den i folie.

Dela körsbärstomater och champinjoner. Stek champinjonerna i smör och blanda med vitlök, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.

Skiva köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat. Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.

Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt sjuda i ca 5 minuter. Red av såsen med maizena.

Sätt in fatet i ugnen i 225 grader i 15 minuter eller tills osten smält. Servera gärna med klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg