tisdag 5 april 2011
Mintkolakakor eller kolakakor med polkagris
ca 40 stycken
2 hg smält smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl krossad polkagris
Smält smöret och blanda ner socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sen ner dem i smörblandningen. Forma till 4 rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Strö över krossad polkagris. Baka 10-15 minuter, 175°.
TIPS! Ett smidigt sätt att krossa polkagris är att lägga lagom mängd i dubbla plastpåsar. Lägg sedan plastpåsen mellan två handdukar och krossa polkagrisarna med en hammare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar