Denna fläskfilé passar bra att servera tillsammans med potatisterrin och blåbärsskky.
1 sats av den första marinaden räcker till ca 5 hg fläskfilé. 1 sats av den andra marinaden räcker till betydligt mer......
2 msk soja
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
ev lite vatten
Låt den hela fläskfilén ligga i marinaden över natten. Ställ därefter in fläskfilén i ugn 175 grader i 25 minuter. Låt svalna. Skär i tunna skivor och häll över nästa marinad.
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
1 msk kapris
Låt ligga i marinaden i minst 4 timmar. Servera rumstempererat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar