tisdag 5 april 2011
Ostgifflar
16 stycken
4 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 ägg
100 g naturell färskost
13-14 dl vetemjöl special
ägg och vallmofrö
Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt, ägg, ost och mjöl. Jäs 30 minuter. Kavla till 2 runda kakor. Sporra ut 8 delar av varje kaka. Rulla ihop dem så att spetsen kommer på undersidan och lägg på en plåt. Jäs 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrö. Grädda 10 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar