1/2 citron
150 g blåbär
1 krm kanel
1 tsk florsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse + 1 tsk vatten
2 hg philadelfiaost (light går också bra)
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk florsocker
4 digestivekex
4 tsk råsocker eller strösocker
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa ur 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock i 5 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.
Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1,5 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.
Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten över blåbären. Låt stå i kylen ca 1 timma.
Strö råsocker över och bränn med en gasolbrännare tills sockret smält och karamelliserats. Servera genast.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar