1/2 citron
150 g blåbär
1 krm kanel
1 tsk florsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse + 1 tsk vatten
2 hg philadelfiaost (light går också bra)
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk florsocker
4 digestivekex
4 tsk råsocker eller strösocker
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa ur 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock i 5 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.
Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1,5 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.
Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten över blåbären. Låt stå i kylen ca 1 timma.
Strö råsocker över och bränn med en gasolbrännare tills sockret smält och karamelliserats. Servera genast.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar